Anne Yemekte Ne Var?

Gluten Alerjisi / Ek Gıdalara Geçişte Gluten Alerjisi Varsa Neler Kullanılabilir?

Ek Gıdalara Geçişte Gluten Alerjisi Varsa Neler Kullanılabilir?
Gluten buğday ve buğday türevli ürünlerde olan bir protein çeşididir. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi ürünlerin hepsi gluten içerir. Ekmekler, hazır hamurlar, hamurlu herşey, bulgur, kahvaltı gevrekleri, paketli işlenmiş gıdaların birçoğu, hatta birçok içecek bile gluten içerir.
 
Bebekte eğer gluten alerjisi varsa biz anneler bunu ek gıdalara geçiş döneminde ekmek, un, tahıl, tahıllı mamalara başladığımızda fark edebiliriz. Normalde 6-7 ay arası tahıllı mamalara ve ek gıdalara başlanır. Bazı bebekler henüz sindirim sistemi hazır olmadığı için, bazıları da gerçekten gluten alerjisi gösterirler.
 
İlk ek besinlere sebzelerle geçiyoruz. Sebzeler ve meyveler gluten içermezler. İlk ek besinlere geçerken tahıllardan kinoa, pirinç ve karabuğday ölçülü miktarda kullanılabilir. İlerleyen zamanlarda bebek büyüdüğünde hamurişlerinde kek ve kurabiyelerde nohut unu, patates unu, doğal mısır unu, pirinç unu, kestane unu kullanılabilir. Pirinç makarnası, pirinç nişastası, mısır ve patates nişastası kullanabilirsiniz.

Çorbalarda pirinç ve patates doğal kıvam arttırıcı olarak kullanılabilir.
© 2018 Anneyemektenevar.com